Tilstede var Margit Pedersen, Poul Juhl, Tommy Jensen og Ulrik Poulsen. Torben Rasmussen havde meldt afbud.
Som bekendt er Steen Brockstedt flyttet til Vejle, da han skal skilles, hvorfor 1. suppleanten, Tommy Jensen har overtaget en bestyrelses post.
Tommy Jensen blev budt velkommen i bestyrelsen.
Alle var kede af at Steen skulle skilles, og at han derfor var nødt til at forlade bestyrelsen. Steen har gjort et godt stykke arbejde, og deltog med stort engagement i bestyrelsen.
Vi håber han får det godt, hvor han end ender.
TJ oplyste vedr. ”Byparken” at projektet skred planmæssigt frem.
Fundamentet til grillhytten var sat og fredag den 22. maj ville Statsskovvæsenet komme med flere dele til hytten, så den kunne blive rejst.
Bestyrelsen var enig om, at bålplads og grill skulle være udenfor af hensyn til husets og brugernes sikkerhed.
TJ regnede med, at grillhytten ville stå færdig til Sct. Hans aften som lovet.
UP sætter billeder af byggeriet på hjemmesiden, så man kan følge med i udbygningen.
TR har fremsendt en mail til bestyrelsen, hvoraf fremgik at krolfbanen var sået til med græs, og at markens dræn var repareret.
Banen var således klar til at blive anlagt, så snart græsset var kommet op.
MP oplyste at formanden for Christiansfeld Krolf stadig var villig til at hjælpe til med anlæggelse af banen.
TJ oplyste at krolf var en sport, hvorfor TUIF ønskede spillet ind som en aktivitet i foreningen og TUIF ville indkøbe køller og kugler, ligesom man ville stå for klipning af græs og vedligeholdelse.
Der var enighed om, at dette var rimeligt, og at det var rimeligt at forlange kontingent til TUIF, såfremt man ønskede at spille. Det samme gjorde sig gældende for petanquebanen.
Hvordan det så skulle ”strikkes” sammen var han på TUIF’s vegne endnu ikke klar over.
TUIF afholder i øvrigt Petanquearrangement den 9. juni, hvor der spilles fra kl. 1900.
PJ blev tovholder på det økonomiske aspekt i begge projekter, idet der er midler fra Den Danske Bank, Friluftsrådet og Kolding kommune, og således at regningerne bliver betalt ud fra de forudsætninger, hvorunder vi har fået pengene.
PJ fremsender de nyeste medlemslister og oversigt over foreningens midler og brug heraf. Han oplyste at vi ville åbne en konto ved købmanden i Taps Borgerforenings navn. Vi ville støtte købmanden i vid udstrækning, så vi for det meste handlede lokalt.
Han oplyste at der pr. d.d. var tilmeldt 72 betalere, så vores lille udkørsel af girokort m.v. havde betalt sig.
UP oplyste at han havde ansøgt købmanden om midler fra spillemaskinerne. Købmanden har oplyst, at han ville støtte foreningen, og at ”spillemanden” ville få ansøgningen, så vi kunne få andel i midlerne.
UP oplyste at Jydske Vestkysten havde haft en længere artikel i avisen, da der bliver kørt meget stærkt igennem byen. Politiets fotovogn havde opgjort ”høsten” hvoraf fremgik at ca. 13 % af bilisterne kørte for stærkt.
Dette er der egentlig ikke noget nyt i – det har foreningen jo peget på, hvorfor vi gennem arbejdet med udviklingsplanen ”har vist vejen”, og er kommet med et forslag, således at vi endelig kan få vejene i og omkring byen trafiksaneret og dermed hastigheden sat ned.
Kolding kommune havde dog ikke penge til et sådant projekt. En embedsmand fra kommunen har til avisen oplyst, at man ville forsøge sig med en ny hastighedskampagne. UP mener dog ikke at en sådan kampagne vil flytte noget. Der skal en varig ændring af vejforholdende til.
TJ oplyste, at han hver dag kunne se, at der virkelig kom mange cyklister, og at dette var farligt. En lastbilchauffør havde til ham oplyst, at to lastbiler ikke kunne passere hinanden uden enten at støde spejlene sammen, eller at komme ud i cykelsporet.
UP ville lave et åbent brev til Kolding kommune, TV-SYD, Jydske Vestkysten, Ugeavisen og Budstikken.
UP mente at vi i samme forbindelse skulle lave et eller andet arrangement for at gøre opmærksom på problemet. Der blev nævnt adskillige lovlige og ulovlige tiltag herpå. Måske skulle vi lægge en eventuel lovlig anmeldt demonstration sammen med ”sportsfesten”, så vi kunne blive så mange deltagere som muligt.
Mulighederne overvejes.
Under eventuelt oplyst:
PJ ville tage kontakt til ejeren af ejendommen Ødisvej 3, der er faldefærdig og måske fyldt med rotter. Kolding kommune var orienteret og havde bedt PJ om at kontakte ejeren.
PJ orienterede om blomster/smiley ordningen, som man snart ville starte op for alle landsbyerne.
TJ ville gerne have at vi indførte en ”forskønnelsespris” – måske skulle alle deltagerne i f.eks. oprydningsdagen have en blomst, som man bagefter kunne plante ud, og dermed forskønne Taps.
TJ oplyste at han gennem Allan/Rikke havde hørt at Sct. Hans arrangementet var på plads.
Der er oprindeligt planlagt et nyt bestyrelsesmøde den 25. juni 2009. Vi var enige om at det godt kunne udskydes til senere.
Formanden indkalder så senere.
m.v.h. Ulrik