tirsdag den 18. november 2008

Fællesmøde den 18. november 2008 på Taps skole

Deltagere:
Repræsentant fra menighedsrådet
Repræsentant fra skolen
Repræsentanter fra idrætsforeningen
Repræsentanter fra ketsjerklubben
Repræsentanter fra borgerforeningen

Valg af ordstyrer Sten Brockstedt blev valgt.
Valg af referent Torben Rasmussen blev valgt.

Fælles aktivitetskalender
Den nye hjemmeside http://taps.dk/ blev gennemgået, og den indeholder også en kalender hvor alle aktiviteter kan lægges ind. Alle kan maile til Ulrik der er ”web-master”, der så lægger aktiviteterne ind i kalenderen. Alle foreninger kan oprette deres egen blog, eller linke deres hjemmeside til http://taps.dk/ Den gamle hjemmeside http://tapsby.dk/bibeholdes en periode fremover, da navnet er trykt i ketsjerklubbens brochure. Alternativt kan man muligvis videre-linke fra http://tapsby.dk/ til http://taps.dk/.

Else Sand fortalte at en gruppe mennesker arbejder på at få dilettanten op at køre igen. Gruppen sørger selv for instruktør, skuespillere, sminkør m.v., og datoen for opførelsen er sat til d. 21. marts 2009. For at dette kan realiseres mangler man frivillige til arrangere/afholde festen, og en forening som økonomisk garant.

Hvem arrangerer hvad fremover
Idrætsforeningen ønsker fremover at fokusere på sport/idræt alene, hvorfor sociale arrangementer som jul i skoven, fastelavn, loppe/kræmmermarked og dilletantfesten ønskes overdraget til et andet forum.

Jul i skoven – idrætsforeningen sørger for slikposer, annoncering og tilmelding seniorklubben sørger for æbleskiver og gløg Sten Brockstedt sørger for juletræ
Borgerforeningen er økonomisk garant
Julemanden savnes – evt. hyres en professionel

Fastelavn - Rikke spørger Lars Eriksen om han vil arrangere og gentage succesen fra tidligere år.
Borgerforeningen er økonomisk garant

Dilettantfest - Alle mødedeltagere prøver at finde hjælpere hertil, og vender tilbage til Anita hermed – deadline er d. 25/11.
Borgerforeningen er økonomisk garant

Ideer til fremtiden Af andre ideer der blev diskuteret kan nævnes · Borgerforeningen arrangerer igen en oprydningsdag til foråret · Der søges frivillige hjælpere til de forskellige arrangementer på hjemmesiden · Flere kulturelle arrangementer i multihuset ”living room concerts” sangaftener · Der kan evt. sammensættes et festudvalg bestående af medlemmer fra alle byens foreninger · Til større arrangementer kan alle foreninger arbejde sammen, og være fælles økonomisk garant herfor · Der kan evt. søges underskudsdækning hos kommunen ved større arrangement

Fælles hjemmeside Blev gennemgået under pkt. 3.

Fællesmøder i fremtiden Man enedes om at afholde 2 fællesmøder om året – et i
januar/februar og et i august/september. Frank indkalder til det næste møde, og deadline for input til dagsorden er 15. januar 2009 – mailto:sfras@kolding.dk.

Eventuelt Annoncering af fastelavn skal tydeliggøres, så alle kommer med i kirken. Kan tøndeslagning evt. forgå i/ved kirken ? Der søges hjælpere til halbal 1. juledag. Arne Lauritsen kontaktes – tlf. 28573389

Fællesspisning den 16. november 2008 I

taps.dk - Borgerforeningen i Taps


Kolding 17.11.2008 17:56 Jydske Vestkysten.
30.000 kroner til bypark i Taps
Af Sigrid Hald Kristensen Tlf. 7211 4232,
Initiativpulje: Taps Borgerforening blev søndag aften overrasket med en lunende check på 30.000 kroner fra Danske Banks Initiativpulje.
TAPS: Da borgerforeningen søndag aften holdt fællesspisning med hundrede mennesker, fik de uventet besøg. Danske Banks filialdirektør, Merethe Jørgensen, kom forbi for at overrække en check på 30.000 kroner. Pengene er givet fra bankens initiativpulje til borgerforeningens udviklingsprojekt for byen.

– Det er en blåstempling, af det arbejde vi har gjort, og det er da dejligt, siger borgerforeningens formand, Ulrik Poulsen.

De 30.000 kroner skal bruges til at etablere den bypark, som borgerforeningen ønsker at skabe som samlingspunkt for byen.

– Vi er rigtigt glade for, at en mindre afdeling som vores kan gå ud og aflevere så mange penge. Det er jo et spændende projekt, siger Merethe Jørgensen.

Planen er, at byparken skal anlægges ved sportspladsen, og Ulrik Poulsen håber, at man kommer i gang inden alt for længe.

Kommunen skal fjerne noget jord fra området, og så skal der laves bålplads, stier, træer og også gerne en grillhytte.

– Jeg håber, at kommunen vil rydde jorden væk, så vi kan komme i gang. Vi vil gerne have bålpladsen klar til sankthans.

Det har aldrig været en tradition med fælles sankthans bål i Taps, men sidste år var der premiere på den fælles bålaften, og det tiltrak mere end 100 mennesker.

Det er borgerne selv, som skal lave alt arbejdet, men det bliver ifølge Ulrik Poulsen ikke noget problem at skaffe frivillige til den tjans.

– Jeg tror, det kommer sig af, at skolen blev lukket. Det var et wake up call til borgerne. Hvis vi ikke gør noget, så går det hele i stå, mener han.

Danske Banks filial i Christiansfeld har to gange tidligere uddelt penge til projekter i området. Sidst var det et projekt om sund mad på Aller Friskole.

Alle kan søge om penge fra Danske Banks initiativpulje. Der uddeles i alt fem millioner kroner årligt, og det er de ni regioner der hver uddeler 280.000 kroner to gange årligt. Man kan søge mellem 5.000 kroner og 75.000 kroner per projekt. Projektet skal være konkret og udspringe af et ønske om at udvikle lokalområdet.

Tyrstrup Herredstidendes artikel er på side 16 - klik her

Fællesspisning den 16. november 2008 II

Fællesmad en kæmpe succes
Af Sys Andersen Tlf. 7211 4221, Jydske Vestkysten.
MUMS: 98 spiste med, da der blev serveret forloren hare og æblekage på Taps Skole i aftes. Otte friske piger stod for madlavningen.
Forloren hare med frisksnittet rødkålssalat, kartofler, sovs og tyttebær og gammeldags æblekage til dessert.

Det var menuen, som otte friske piger i aftes serverede på Taps Skole for de 98 mennesker, der denne gang havde meldt sig til fællesspisningen.

For fjerde gang var der fællesspisning på skolen – og lige siden starten i maj har det været en kæmpe succes.

– Der bliver valgt et nyt madhold fra gang til gang, og sidste gang strøg der 20 fingre i vejret, da vi skulle finde et nyt hold, fortæller formanden for borgerforeningen i Taps, Ulrik Poulsen, der er rigtig glad for initiativet.

– Det giver et godt sammenhold og afløser snakken over hækken. Vi lærer hinanden bedre at kende, siger han, mens maden bliver tilberedt under høje grin i skolekøkkenet.

– Vi har det kanonsjovt. Det er bare rigtig hyggeligt, fortæller Tove Strandbæk, mens der æltes fars, skrælles kartofler og snittes kål i store mængder.

Heldigvis er Rikke økonoma, så hun ved, hvor store mængder, der skal til, for at mætte 98 munde.

Og så har kvindeholdet for resten lavet en manual og mængder og andre praktiske oplysninger, som gik videre til næste madhold i aftes.

Alle er velkomne til arrangementerne, også selvom man ikke bor i Taps.

mandag den 17. november 2008

Dagbog

Taps den 21. oktober 2008

Kolding kommune kontaktet telefonisk vedr. breve om asfaltrampe og om jordstakken og byparken øst for sportspladsen.
Jesper Scheur-Larsen oplyste vedr. en asfaltrampe/opkørsel til græsslåmaskine m.v. ved Dahlsvænget 25, at der var tale om en ”privat anlagt sti” bag Dahlsvænget og Åbrinken, selv om området er offentligt. Han ville sende et skriftligt afslag.
Kolding kommune ville derfor ikke etablere en evt. rampe, men oplyste at den skulle finansieres af os selv.
Prisen er p.t. kr. 240 + moms pr lb. meter.

Andrea Hansen, planafd., oplyste at det var kommunen, der skulle fjerne jordstakken, hvorfor dette var overgivet til driftsafd.
Jeg oplyste, at der i forbindelse med det nye byggeri på skolen blev fjernet jord, hvorfor det måske var billigere at fjerne nu.
Hun oplyste at vi kunne rette henvendelse til personalet på stedet.
Vedr. ”byparken” oplyste hun, at kommunen principielt ikke havde noget i mod dette, men at det kunne laves på stedet, hvis det blev ”godkendt” i den nye udviklingsplan, der p.t. er til høring ved kommune. Vi skulle blot afvente, at denne blev godkendt.

Jysk Jord A/S v. Michael Mogensen kontaktet ved skolen.
Han blev orienteret om jordstakken. Han ville kontakte driftsafdelingen m.h.p. evt. fjernelse straks.

Taps den 6. november 2008.

Den Danske Bank i Christiansfeld, Merethe, oplyser telefonisk, at DDB via initiativpuljen, har besluttet at give Taps Borgerforening kr. 30.000 til oprettelse af ”Byparken”. Hun ville gerne lave et ”pressestunt” ud af det med overrækkelse af en ”kæmpecheck”, så banken kunne få lidt reklame i nærområdet. Hun ville med pressen gerne komme en søndag, hvor der var mange til stede. Hun blev oplyst om, at der var fællesspisning søndag den 16. november kl. 1800, hvor der sikkert ville være mange tilstede i skolens gymnastiksal. Hun ville gennem sit bagland undersøge muligheden for dette.

søndag den 9. november 2008

Generalforsamling 2008

Referat af generalforsamling i Taps Borgerforening –
afholdt på Taps Skole den 9. oktober 2008

Foreningens formand Ulrik Poulsen bød velkommen til generalforsamlingen.

Som dirigent valgtes Lars Eriksen.
Lars Eriksen kunne berette at generalforsamlingen var retmæssigt indkaldt.
Bestyrelsens beretning blev aflagt af Ulrik Poulsen, og blev godkendt af de fremmødte medlemmer.
Det reviderede regnskab blev fremlagt af kasserer Poul Juhl, og godkendt af de fremmødte medlemmer. Klik for regnskab.
Revisorerne havde ikke yderlige kommentarer til regnskabet.
Ulrik Poulsen fremlagde forslag om nye vedtægter til foreningen. De nye vedtægter blev omdelt, og der var følgende forslag til rettelser:
Indkaldelse skal ske 14 dage før generalforsamling, og forslag der ønskes behandlet skal indgives 8 dage før generalforsamling.
Det skal under §4 præciseres at én stemme er lig med én husstand.
Der var ikke indkommet yderligere forslag.
Kasserer Poul Juhl foreslog at kontingentet sættes op til 100 kr. pr. husstand.
Dette blev godkendt af de fremmødte medlemmer.
Poul Juhl og Else Marie Jespersen var på valg. Poul Juhl, Steen Brockstedt og Grethe Christensen ønskede at opstille til bestyrelsen. Der var herefter en del diskussion og uoverensstemmelser omkring valgproceduren. Dirigenten skar herefter igennem og foreslog skriftlig afstemning, hvilket kunne godkendes af de fremmødte medlemmer.
28 husstande afgav herefter deres stemmer med 2 navne på hver stemmeseddel.
Af de 56 afgivne stemmer gik de 28 stemmer til Poul Juhl, de 25 stemmer til Steen Brockstedt og de 3 stemmer til Grethe Christensen.
Poul Juhl og Steen Brockstedt blev således valgt til bestyrelsen.
Som bestyrelsessuppleanter genvalgtes Tommy Jensen og Arne Lauritsen.
Som revisorer genvalgtes Carsten Jørgensen og Rikke Rechnagel.
Under eventuelt foreslog Poul Larsen at den gamle hjemmeside Tapsby.dk afløses af en ny mere tidssvarende hjemmeside. Ulrik Poulsen kunne herpå svare at borgerforeningen allerede har købt et nyt domænenavn – Taps.dk, og at foreningen agter at arbejde videre med opbygningen af en sådan ny hjemmeside.



På borgerforeningens vegne

Referent
Torben Rasmussen

Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen 2008

Beretning
Generalforsamlingen i Taps Borgerforening
Den 9. oktober 2008 på Taps Skole.

I februar måned blev der afholdt genstiftende generalforsamling i foreningen, sammen med en vellykket fællesspisning, hvori der deltog 68 personer.
Foreningen blev gendannet og en række nye ideer, emner og opgaver blev ”kastet” op i luften.
Der blev bl.a. peget på cykelsti til Kolding, trafiksanering, fortovenes dårlige stand, forårsrengøring, blomsterkummer ved købmanden, fisketur, hjemmeside, skraldespand ved sportspladsen og en krolfbane på Kim Taudals mark.
De fleste af disse ideer er blevet til noget, andre ting er projekteret og på trapperne, og de andre emner er blevet berørt og drøftet.
I marts blev der afholdt konstituerede bestyrelsesmøde, hvor et ”flaglaug” blev dannet, ligesom det blev drøftet, hvordan vi fik en ”bypark” øst for sportspladsen og en krolfbane op at stå.
I april blev der afholdt ”oprydningsdag”, plantet blomsterkummer ved købmanden, og afholdt et ”suppearrangement”, hvor en repræsentant for statsskovvæsenet fortalte om deres tanker om eventuelle stier og natur i området.
Der blev også sendt en længere skrivelse til Kolding kommune om trafiksanering, cykelstier, fortove, opsætning af en skraldespand, oprettelse af en bypark og oprydning af et vandhul.
I maj blev der holdt fællesspisning – med succes, god mad og tilslutning på ca. 70 personer.
Til Sct. Hans var der stort bål og grill til ungerne, øst for sportspladsen – igen stor succes og en tilslutning på langt over 100 personer.
I juni måned blev der sendt en ansøgning til Friluftsrådet om en økonomisk støtte til en bypark og i september blev der sendt en ansøgning til en fond ved DDB om det samme. Vi afventer stadigvæk svar.
I september blev der afholdt bestyrelsesmøde, hvor alle de førnævnte områder blev diskuteret, ligesom der var enighed om at der skulle holdes et fællesmøde med alle foreningerne i byen, så vi i fremtiden kan samle os, om at udvikle og sammensmelte alle de gode ideer, som er i sognet, og således at de forskellige foreninger står for det, som de er gode til. Borgerforeningen vil tage initiativ til sådant et møde, da vi gerne vil sikre, at det bliver sådan.
Senere i september var der igen fællesspisning – en stor succes – Mande Mad klubben havde gang i stort set alle Weber grillene i byen – og der kom 111 personer og nye kokke til de kommende fællesspisninger blev fundet. Næste fællesspisning er planlagt til den 16. november 2008.
Vi bliver da vist flere og flere. Lad os håbe vi kan fortsætte med udviklingen.

Arrangementer af alle slags er rigtigt gode, men vi skal huske at arrangere, så det økonomisk hviler i sig selv – vi skal ikke tjene penge sammen – vi skal heller ikke sætte penge til – der skal være sammenhæng og fornuft i tingene.
Arrangementer er hidtil blevet til på den måde, at en eller anden arrangerer, og så gives opgaven videre til en anden, der så bringer ”depechen” videre. På den måde bibeholdes interessen. Kan der ikke længere findes en ny arrangør, er der åbenbart ikke længere interesse for arrangementet, og så er det vel ikke bedre værd, end at det stopper.
Det skal være sådan, at man kan lave et stykke arbejde og komme med en god ide, uden at man straks bliver valgt til et eller andet. På den måde sikrer vi også at ingen brænder ud, fordi de skal blive ved med at lave det samme arbejde hele tiden.
Det vi som bestyrelse skal gøre, er at sørge for at tingene sker og annonceres, gode ideer skal videreudvikles – vi skal være en slags tænketank om man vil – og vi skal i øvrigt hjælpe til, hvis det bliver nødvendigt, men det er ikke grundtanken, at bestyrelsen skal lave alt arbejdet selv.
Til slut vil jeg gerne sige tak til alle de frivillige, der har hjulpet til med at lave mad – suppe – kaffe – kage - dække borde – rydde op – plante til – lave stier – slå græs - køre grus - flaglauget – legepladslauget o.s.v.
Der er virkelig mange som har givet en hånd – og uden alle jer ville der jo ikke være en forening.
Det var så bestyrelsens beretning – jeg håber at I vil stemme for den.

Borgermøde om "Udviklingsplanen"

Referat af borgermøde den 9. oktober 2008
På Taps Skole vedrørende
Udviklingsplanen.
Efter velkomsten gennemgik Torben Rasmussen planen, som konsulentfirmaet GBL i Kolding har stået for.
Der var repræsentanter for GBL og for Kolding kommune.
Der var under gennemgangen af planen ikke de store kommentarer fra de ca. 50 fremmødte.
Efter kaffen, hvor der blev summet lidt over planen, var der følgende kommentarer:
Vi skulle passe på, at købmanden ikke blev helt gemt bort, hvis trafiksaneringen i byen blev lavet, som vist i planen. Han skulle ikke skjules - vi skulle gerne bibeholde vores butik.
Der var også tanker fremme om, at byskiltet ved kirken blev flyttet længere mod vest, idet farten her var specielt høj.
Vi skulle bibeholde fokus på børnehaven, og gerne styrke denne. Som det var i øjeblikket virkede det, som om Kolding kommune ikke ønskede at have så mange børn i børnehaven, men ønskede at styrke dagplejerne i området. Lederne i børnehaven ville gerne (i takt med at børnetallet i området stiger) hæve normeringen, mens Kolding kommune havde givet udtryk for, at man ikke ønskede dette.
Dagplejerne ønskede ikke umiddelbart at bruge ”børnehuset”, men ville helst være i den nye gymnastiksal, da der her var mere plads.
Hanne Holgaard oplyste, at hun opfattede ovennævnte, som en misforståelse, idet Kolding kommune ønskede at lave et ”dagplejehus” for Taps, Sjølund og Hejls, så dette kunne bruges til aflastning ved sygdom. Hun mente ikke at have hørt, at kommunen ønskede at lukke børnehaven.
Der var enighed om, at det nye ”multihus” ved skolen skulle udnyttes bedre af de lokale beboere, bl.a. skulle vi huske at benytte scenen bedre, således at fysik- og musiklokale blev udnyttet.
Vedrørende nye boligområder blev der peget på området syd for kirken, samt området nordøst for byen. Her kunne man så udbygge søen, så det blev mere rekreativt.
Ellers var der bred enighed om, at planen virkede god og gennemarbejdet.

Brev til kommune om "Bypark"

Taps den 25. september 2008
Kolding Kommune
Teknisk Forvaltning
Nytorv 1,
6000 Kolding.


Byparken i Taps

I forbindelse med planlægning af vores nye udviklingsplan for byen, står det nævnt at beboerne i Taps har ønske om, at der bliver lavet en ”Bypark” umiddelbart øst for sportspladsen ved skolen.

Det er et ”gammelt” ønske, hvorfor der har været arbejdet med ideen i lang tid.

I forbindelse med byggeriet af den nyeste ombygning af skolen, blev der gravet en del jord af, og denne jord blev af Christiansfeld kommune smidt i en stak på området, da beboerne på daværende tidspunkt lavede en legeplads på området – kaldet Byggeren, hvor der var tovbane m.v. fra jordstakken..

Denne jordstak, som nu må karakteriseres som miljøaffald, da den er beliggende inden for bymæssigbebyggelse, er nu ”i vejen” for denne nye bypark, og den skal derfor fjernes, ligesom
Kolding kommune ved overtagelse af arealet har sagt, at jordstakken enten skulle fjernes eller indhegnes.

Vil Kolding kommune fjerne denne jordstak, og hvordan stiller man sig til den nævnte Bypark.

Der er søgt om midler til Byparken ved Friluftsrådet og ved Den Danske Bank, ligesom der påtænkes at søge om midler til parken gennem ”Landsbypuljen”.

Der vedlægges fotos af området, og uddrag af udviklingsplanen for Taps og de forskellige ansøgninger om midler, der er indsendt.

Skriftligt svar fra kommunen den 15. oktober:
Kommunens driftsafd. orienteret, og det er deres pligt af fjerne jordstakken

Indkaldelse til Generalforsamling

Borgermøde i Taps vedrørende ”Udviklingsplanen”
efterfølgende
Generalforsamling i Taps Borgerforening.
Torsdag 9. oktober 2008 kl. 1900 i Seniorhuset på Taps skole.


Dagsordenen for generalforsamlingen.

1) Valg af dirigent
2) Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år
3) Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse
4) Eventuelle forslag. Bl.a. nye vedtægter.
5) Fastsættelse af kontingent
6) Valg af bestyrelsen. Poul Juhl og Else Marie Jespersen afgår.
7) Valg af bestyrelsessuppleanter.
8) Valg af revisorer.
9) Eventuelt,

Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen,
skal indgives til formanden inden 1. oktober 2008.


Det går Taps Borgerforening’s midler til:

Drift og vedligeholdelse af stisystemet rundt om Taps og til Skovrup. Bl.a. skal det have nyt grus en gang imellem.
Drift og vedligeholdelse af en plænetraktor og en tromle til stisystemet.
Drift og vedligeholdelse af legepladsen ved Taps Skole.
Årlig oprydningsdag i hele sognet. Beplantning på trekanten ved Købmanden.
Anlæg af nye tiltag f.eks. Den nye aktivitetspark med bålplads, grillhytte, Petanquebane, Krolfbane mv. Vedligeholdelse af de nye ting.
Andre sociale arrangementer og annoncering.


HJÆLP OS/HJÆLP DIG SELV.
STØT OS – MELD DIG IND.

KONTINGENT FOR 2008 – 50 KR. PR. HUSSTAND - Konto 9743-0390505671 hos Den Danske Bank i Christiansfeld.

Eller ret henvendelse til:

Kassereren:
Poul Juhl, Ødisvej 6 i Taps – tlf. 7557 3181
mailadresse: pouljuhl@mail.dk

Formanden:
Ulrik Poulsen, Dahlsvænget 7 i Taps – tlf. 7557 3099
mailadresse: poulsen@christiansfeld.tv

Brev til kommune om asfaltrampe

Taps den 15. september 2008

Kolding kommune
Teknisk forvaltning
Nytorv 1,
6000 Kolding

Att. Jesper Scheuer-Hansen

Du har fremsendt en skrivelse vedr. en asfaltrampe mellem Dahlsvænget 25, Taps og genbrugspladsen, idet der så står at arbejdet udføres for min regning.
Jeg må ærligt tilstå, at jeg ikke regnede med at Borgerforeningen skulle betale for dette, da det drejer sig om et offentligt areal, som benyttes af dagplejemødre med dobbelte barnevogne med motor og af indtil flere handicappede på minicrossere, el-kørestole og 3-hjulede cykler, således at alle kan benytte stien, som starter bagved genbrugspladsen.
Opkørslen skal dog også benyttes af foreningens havetraktor, som bliver brugt til at slå græsset på stien med.
Jeg forestillede mig, at kommunen en dag, de havde noget asfalt i overskud og alligevel kørte forbi Taps ville lave overkørslen.
Det var da også det, som jeg umiddelbart troede, at jeg havde aftalt med Steen Langhoff, da vi talte sammen i telefonen.

Skriftligt svar fra kommunen den 21. otober 2008:
Kommunen vil ikke lave dette, da det er en privat stil.

Bestyrelselsmøde 11. sep. 2008

Bestyrelsesmøde i Taps Borgerforening.
Torsdag den 11. september 2008 kl. 1900 i
Seniorhuset, Taps Skole.

Mødt var Margit Petersen (MP), Torben Rasmussen (TR), Poul Juhl (PJ) og Ulrik Poulsen (UP). Else Marie Jespersen (EMJ) havde meldt afbud, da hun var på rejse til England og Skotland.

1. Gennemgang af Udviklingsplanen.
Planen blev gennemgået og godkendt uden de store kommentarer. Der bliver holdt Borgermøde den 9. oktober 2008, hvor planen gennemgås m.h.p. endelig vedtagelse. Vi var enige om, at der ikke kom over 50 personer, så mødet blev henlagt til Seniorhuset, hvor vi i givet fald kan være. MP sørger for at bordtennis/badminton i salen blev aflyst den dag, og at vi kan være i lokalet.

2. Uddelegering af ruter til uddeling af planen.
Vi laver uddeling af planen, når den kommer, således at MP tager NØ, PJ tager NV og Tapsøre, TR tager SØ og området vest for motorvejen og UP tager SØ.
UP mailer områder til de involverede, så vi ikke er i tvivl.

3. Fællesspisningen den 21.september 2008, herunder ophængningen af planerne for skolebyggeriet.
Planerne for skolebyggeriet er ophængt i den nye gymnastiksal, så alle kan se dem. Vi skal bare huske at reklamere for dem til fællesspisningen, borgermødet og generalforsamlingen.

4. Fællesmøde med TUIF/TKK vedr. jul, fastelavn og evt. andre arrangementer.
Der var stor enighed om at et møde mellem sognets forskellige foreningsbestyrelser og institutioner var en rigtig god ide, og måske skulle formaliseres, således at møder bliver holdt med jævne mellemrum, og således at der kan ske en udvikling og en sammensmeltning af de mange gode ideer, der ligger i lokalområdet.
Alle i bestyrelsen var villige til at lave et stykke arbejde for sognet, på den ene eller anden måde, men der var også stor enighed om, at alle arrangementer skulle hvile i sig selv, både m.h.t. frivillige arrangører og til det finansielle, således at foreningen ikke kom til at stå med det hele selv.
UP indkalder de involverede parter til et møde omkring november måned, da der umiddelbart var frivillige arrangører til det første julearrangement og til fastelavn.

5. Ansøgning til Friluftsrådet og evt. andre fonde om støtte til bypark.
UP orienterede om, at han havde sendt ansøgning til Friluftsrådet m.h.t. en ”bypark”.
Der var enighed om, at UP også sender en ansøgning om det samme til Den Danske Bank, der også har en fond, til at støtte arbejdet i lokalsamfundene.
Vi vil også søge om midler til en bypark ”Landsbypuljen”, således at vi får en sådan, da alle foreninger, skole, børnehave og beboere i byen vil have glæde af den.
Der blev vist billeder af en grill/bålhytte, som er blevet opstillet i Skanderup.
Den er flot og ville passe godt ind i en evt. ”Bypark”.


6. Praktiske ting vedr. ”Byggeren”, asfaltrampe til stien, og annoncering i THT.
UP tager kontakt til Kolding Kommune vedr. fjernelse af jordstakken ved ”Byggeren”, idet ingen umiddelbart kunne huske, andet at den tilhører kommunen, idet den blot blev lagt der i forbindelse med udbygningen af den nye del af skolen. Jordstakken er nu at regne som miljøfourenet jord, og en række formalia skal overholdes, inden den kan fjernes.
UP tager kontakt til kommunen, idet der var ønske om en asfaltrampe til græsslåmaskinen ved genbrugpladsen på Dahlsvænget. Kommunen var umiddelbart af den opfattelse, at en sådan asfaltrampe skulle betales af foreningens midler.
Annoncering i THT fortsætter på uændret facon, selv om vi følte, at Taps blev holdt lidt uden for ”det gode selskab”. Efter lidt snak blev vi dog enige om, at vi måske ikke altid var ”dygtige” nok til at sende materiale til THT, og at vi måske derfor var lidt skyldige selv. Vi må i fremtiden huske at sende materiale til THT, så nyheder mv. kan komme i bladet.
Vi blev også enige om i fremtiden, at blive bedre til at søge om annnoncesponsorer, således at udgifterne til annoncer blev mindre.


7. Hjemmeside - taps.dk
UP orienterede om, at han p.gr.a. af sommeren, ikke var kommet videre med projektet. Foreningen ejer ovennævnte domæne, som vi i øjeblikket betaler et symbolsk beløb for.
UP arbejder på, at der bliver oprettet en hjemmeside på domænet, og har udarbejdet en idéskitse til, hvad der kunne være på en sådan hjemmeside.


8. Den kommende generalforsamling i oktober: evt. nye vedtægter, fremlæggelse af regnskabet, kontingentforhold og forslag til evt. nye bestyrelsesemner, da EMJ stopper.
Alle var enige om, at en gennemgang af den nye udviklingsplan med tilhørende kommentarer den 9.oktober 2008 ikke kunne tage de afsatte 2½ time, hvorfor vi ligger generalforsamlingen i umiddelbar forlængelse af borgermødet.
Vedtægterne blev gennemgået og det blev vedtaget at de trængte til en opstramning. UP tager kontakt til Kolding kommune, således at vedtægterne bliver ”up to date”, og sådan at de kan godkendes i kommunen. Herefter skal de stemmes igennem ved en generalforsamling.
PJ fremlægger regnskabet for revisorerne m.h.p. godkendelse.
En kontingent på 100 kr. pr. år pr. husstand blev anset for passende.
Der blev fremlagt forslag til nye medlemmer af bestyrelsen. Der var mange navne i spil, og UP ville tage kontakt til dem for at høre om de ønskede at blive valgt ind.
Det ville være rart med en person, der havde nogle nye ideer til foreningen.


9. Eventuelt.
Der blev kigget på nye ideer og tiltag, og der blev foreslået en vinaften med besøg på en vingård i nærheden, der blev foreslået ølaften med besøg på et microbryggeri og et arrangement med en fisketur, som det blev foreslået på sidste generalforsamling.
Alle var enige om, at vi på en eller anden måde skulle tage bedre imod nye beboere i sognet. Hvordan det skulle gøres i praksis, ville vi tænke over, så alle nye bliver ”ramt, og så ingen føler sig forbigået.

TR fremlagde planer for, hvordan et ”Flaglaug” skulle strikkes sammen, hvordan udlejning skulle ske og priserne for udlejning. En grundpris på 50 kr. og så 5 kr. pr flagstang blev anset for passende.
Foreninger i sognet kan låne stængerne uden beregning. Flagstængerne står i TR’s lade på en trailer.
Krolfbanen på Kim Taudals mark blev drøftet. MP tager kontakt til Kim så vi kan komme i gang, da det er et godt projekt.


m.v.h.
Ulrik.

Fællesspisning med Mande Madklubben

Fællesspisning i Taps.

Søndag d. 21. september klokken 18:00 er der igen fællesspisning i Taps. Arrangementet afholdes som sædvanligt i gymnastiksalen. Denne gang er det Taps Mande Madklub der står for arrangementet, hvor de vil servere følgende menu:

Sprængt kamsteg – stegt på grill. Hertil serveres glaserede rodfrugter, kartofler og sauce
Rødgrød med fløde.
Til børnene vil der blive serveret ”Grill – selv Burger”

Pris pr. person: ca. 30 – 35,- kr., incl. 1 øl eller 1 sodavand. Der kan købes ekstra øl, vand og vin.
Bindende tilmelding skal ske til Lars Eriksen, på telefon 2090 3137 eller på mail metteoglars@privat.dk , senest d. 17. september.

Oprydningsdag

OPRYDNINGSDAG
12. april 2008 fra kl. 10-12.



Vi mødes på pladsen ved købmanden.
Vi fjerner affald fra hovedstrøgene og stisystemerne.
Vi laver en beplantning på ”Trekanten” på hjørnet.
MØD OP. TAG AFFALDSSÆKKE MED.

Foreningen er efterfølgende vært for en tallerken suppe på skolen, hvor Claus Simonsen, Statsskovvæsenet, vil fortælle om deres planer i området.

Tilmelding ikke nødvendig.







BLIV MEDLEM af
TAPS BORGERFORENING.
PRIS 50 kr. pr. husstand.

Pengene kan indbetales til Den Danske Bank, Christiansfeld. (tidl. BG) på konto 9743-0390505671.


Henvend dig evt. til kassereren Poul Juhl, Ødisvej 6, Taps, pouljuhl@mail.dk eller til Ulrik Poulsen, Dahlsvænget 7, Taps, poulsen@christiansfeld.tv



m.v.h
Taps Borgerforening

Brev til kommunen af 27. april 2008

Taps den 27. april 2008



Kolding Kommune
Teknisk forvaltning
Nytorv 1
6000 Kolding.



Vedr. trafiksanering af Taps by og cykelsti fra Vonsild til Taps.

Den 1. januar 2007 overgik vi fra den gamle Christiansfeld kommune til Kolding kommune, hvorfor der herfra blev fremsendt forslag om trafiksanering og cykelsti til Teknisk forvaltning ved Kolding kommune.

Der blev sendt svar tilbage om, at de nævnte problemer ville blive taget op i den kommende trafikplan.

Der er siden dræbt 2 fodgængere på strækningen nord for Taps, og baggrunden for henvendelsen skyldes, at der i efteråret 2006 blev påkørt en knallert (med alvorlig tilskadekomst til følge), ligesom der i øvrigt er sket mange færdselsuheld, både med biler og med svage trafikanter.
Der bliver kørt meget stærkt på strækningen.
Der er selvfølgelig ingen garanti for at en cykelsti/trafiksanering vil hindre uheld i fremtiden, men jeg vil gerne vide, hvornår der gøres noget fra kommunens side.
Et eller andet bør der gøres.


Vedr. fortovet mellem Taps Skole og Koldingvej.

Fortovet er nu igen gravet op i forbindelse med nedlæggelse af fibernet til antenneforeningen.
Fortovet er tidligere gravet op i forbindelse med TREFORS nedlæggelse af fibernet.
Fortovet, som p.t. er skolevej for flere børn, er efterhånden i en miserabel stand, fordi det har været gravet op flere gange, ligesom den sidste opgravning ikke ser ud til at blive afsluttet.
Hvor skal man gå?
Der opfordres til, at fortovene i byen tilses, og at de bliver repareret så hurtigt som muligt.

Skraldespand ved sportspladsen i Taps. (mellem tilskuerbænkene)

Tilskuere til sportsbegivenheder og andre brugere af pladsen har åbenbart svært ved at komme af med deres affald.
Der er derfor brug for, at der bliver opstillet et skraldespandsstativ, og at f.eks. skolens pedel tømmer skraldespanden med jævnlige mellemrum, så det undgås at der ligger affald og flyder på sportspladsen.
Kolding kommune opfordres til, at den bliver opstillet.





”Bypark” for enden af sportspladsen i Taps. (Der ligger nu en byggelegeplads)


Der er tidligere fra Taps Landsbyudviklingsråd, gennem ”landsbypuljen” søgt om støtte til fjernelse af ”Byggeren” og til opførelse af en ”bypark”, men da midlerne her er begrænsede, er ”projektet” i første omgang droppet af økonomiske årsager.

Måske kunne en landskabsarkitekt fra kommunen se på en sådan ”bypark”, der skal bestå af nedlæggelse af byggelegepladsen, en bålplads til f.eks. Sct. Hansbål, et grillhus, borde og bænke, græs på arealet og udnyttelse af en tidligere etableret Petanquebane og således at arealet ned til udløberen af Taps Å (Tobiasgrøften) udnyttes bedst muligt.
Det er så meningen at de forskellige foreninger i byen skal ”spytte i kassen”, ligesom en ansøgning til Friluftsrådet påtænkes afsendt, så de økonomiske rammer for udnyttelse af arealet afholdes uden at kommunens midler bliver berørt.

Oprydning af vandhul ved udløber af Taps Å. (Sønderskovgrøften)

I forbindelse med en nye udstykning af grunde vest for Åbrinken, i udstykningens sydvestlige hjørne, og umiddelbart ved vandløbet, ligger et beskyttet vandhul. Dette vandhul er gennem tidernes løb brugt til ”lodseplads”, hvorfor der ligger meget affald i og omkring vandhullet.
Det opfodres til at vandhullet bliver ryddet op i forbindelse med udstykningen, evt. kunne man overveje om vandet i vandhullet på en eller anden måde bliver udskiftet med vand fra vandløbet, så det ikke helt ”sovser” til.


Jeg er også medlem af Taps Landsbyudviklingsråd, og vi har netop startet møderækken op med et konsulentfirma m.h.p. at lave en udviklingsplan for Taps.
Jeg er derfor godt klar over, at mange af de berørte emner vil blive taget op i dette forum.


Skriftligt svar fra kommunen den 29. maj 2008:
Trafiksanering og cykelsti behandles først i 2009 med den nye trafikplan.
Når reperation af fortovet foretages af udbyderen, vil der ikke ske yderligere fra kommunens side p.gr.a. begrænset økonomi.
Det er ikke nødvendigt med en skraldespand, da den medarbejder der slår græsset også rydder op.
Kolding kommune kan p.gr.a midlerne ikke stille arkitektbistand til rådighed, men er iøvrigt positiv indstillet overfor en "Bypark"-
Oprydning af vandhullet vil fra kommunenens side laves i forbindelse med byggemodningen af de nye grunde.

1. Bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde afholdt i “Multihuset” på Taps Skole - torsdag den 6. marts 2008 kl. 19.

Bestyrelsen konstituerede sig således:
Formand: Ulrik Poulsen
Næstformand: Torben Rasmussen
Kasserer: Poul Juhl
Bestyrelsesmedlem: Margit Pedersen
Bestyrelsesmedlem: Else Marie Jespersen

PJ og EMJ afgår efter tur ved første generalforsamling.
TR, MP og UP afgår efter tur ved anden generalforsamling.

Første generalforsamling afholdes efter vedtægterne i oktober 2008.

Taps Landsbyudviklingsudvalg lægges ind under Borgerforeningen
Et flaglav dannes og holdes separat fra foreningen, således at udlejning, udskiftning, opbevaring, reparation m.v. klares af flaglavet. TR påser dette.

Kontingentet fastholdes på 50 kr. pr. husstand årligt. Alle husstande i sognet får en skrivelse om dette, så man kan tilmelde sig foreningen.

OPRYDNINGSDAG DEN 12. april 2008 fra kl. 10-12.
Vi mødes ved på pladsen ved købmanden, og foreningen er efterfølgende vært for en tallerken suppe på skolen, hvor Claus Simonsen, Statsskovvæsenet, vil fortælle om deres planer i området. MØD OP. TAG AFFALDSSÆKKE MED.
Vi fjerner affald fra hovedstrøgene og stisystemerne.

Det påtænkes at sætte en blomsterkumme på “trekanten” ved købmanden. EMJ ser på dette.

En skrivelse tilsendes Kolding kommune, teknisk forvaltning, om fortovenes stand efter opgravningen, ligesom et affaldsstativ bør sættes op ved sportspladsen. UP gør dette. Ved samme lejlighed opfølges på en tidligere henvendelse til kommunen om cykelsti til Kolding og trafiksanering i Taps.

En fisketur for børn og voksne blev diskuteret. Der opfølges på dette senere.

En 18 hullers krolfbane på Kim Taudals mark nord for sportspladsen påtænkes etableret. Et medlem fra banen i Christiansfeld har lovet at hjælpe/støtte i etableringsfasen. MP følger dette op.

Det blev diskuteret vedrørende vedligeholdelse af legepladsen og det blev slået fast, at Kolding kommune havde givet tilsagn om dette, i forbindelse med “den nye skole”.

En ny hjemmeside påtænkes startet op for Taps.
Den skal opdateres hele tiden, så den er tidssvarende og skal være således indrettet, at man “gider” se på den. UP ser på dette.

Der er tidligere ansøgt “landsbypuljen” om støtte til opførelse af en “bypark” på området ved “Byggeren”, der skal fjernes, idet den ikke længere må bruges. Der var ikke midler til dette projekt, der omhandler fjernelse af jordstakken, græs på hele arealet, en bålplads og et grillhus med borde og bænke. UP vil sende en ansøgning om midler til dette ved Friluftsrådet.

Man kunne også i samme forbindelse genoprette petanquebanen, som ligger “brak” p.t. Lidt arbejde med et skuffejern skulle kunne klare dette.

UP blev valgt til brugerrådet for “Multihuset”.

TR redegjorde for de 50.000 kr. som er bevilget gennem landsbypuljen.
Pengene skal bruges til en havetraktor til 37.000 kr., til borde- og bænksæt til ca. 10.000 kr. og en markering af det gamle dåbssted ved Taps kirke og å til 2.700 kr.

Der blev aftalt at mødes i slutningen af denne måned, idet Kolding kommune stiller konsulenter til rådighed m.h.p. udviklingen af en Udviklingsplan for Taps.

på foreningens vegne

Ulrik Poulsen.





TILMELD DIG
BLIV MEDLEM af
TAPS BORGERFORENING.
PRIS 50 kr. pr. husstand.

Pengene kan indbetales til Den Danske Bank, Christiansfeld. (tidl. BG) på konto 9743-0390505671.


Henvend dig evt. til kassereren Poul Juhl, Ødisvej 6, Taps, pouljuhl@mail.dk eller til Ulrik Poulsen, Dahlsvænget 7, Taps, poulsen@christiansfeld.tv



Fællesspisning vil blive afholdt igen den 25. maj 2008 - reserver datoen.

Ekstraordinær Generalforsamling 2008

Ekstraordinær Generalforsamling 2008

TAPS BORGERFORENING

Referat af møde afholdt på Taps Skole - søndag d. 24. februar kl. 18.

Der blev afholdt ekstraordinær generalforsamling for at genåbne Taps Borgerforening, der har ligget i dvale siden 2003.
Taps Udviklingsudvalg havde taget initiativ til genåbningen, og generalforsamlingen var lovlig varslet og indkaldt. Der var fremmødt i alt 68 personer – såvel børn som voksne.

Eneste punkt på dagsordenen genåbning af foreningen, og dermed valg til bestyrelse.

Til bestyrelsen blev valgt: Ulrik Poulsen
Poul Juhl
Margit Pedersen
Else Marie Jespersen
Torben Rasmussen

Som suppleanter blev valgt: Tommy Jensen
Arne Lauritsen

Som revisorer blev valgt: Karsten Jørgensen
Rikke Rechnagel

Alle modtog valget.
Generalforsamlingen sluttede således.

Efter generalforsamlingen blev der serveret aftensmad lavet af frivillige hjælpere.
Det blev besluttet at vi prøver at lave fællesspisning 1. gang i kvartalet, og frivillige hertil blev valgt for de næste 2 kvartaler.

Under desserten var der en diskussion om hvad borgerforeningen fremover kunne beskæftige sig med, og følgende forslag blev fremlagt:

Forårsrengøring af grøfter og andre områder
Opstilling af blomsterkumme på pladsen hos købmanden
Cykelsti til Kolding
Trafiksanering igennem Taps by
Fortove i byen renoveres
Fisketur for børn og voksne
Ny hjemmeside
Skraldespand på sportsplads
Krolfbane på Kim Taudals mark nord for sportspladsen.

Som referent: Torben Rasmussen.