søndag den 9. november 2008

Brev til kommunen af 27. april 2008

Taps den 27. april 2008



Kolding Kommune
Teknisk forvaltning
Nytorv 1
6000 Kolding.



Vedr. trafiksanering af Taps by og cykelsti fra Vonsild til Taps.

Den 1. januar 2007 overgik vi fra den gamle Christiansfeld kommune til Kolding kommune, hvorfor der herfra blev fremsendt forslag om trafiksanering og cykelsti til Teknisk forvaltning ved Kolding kommune.

Der blev sendt svar tilbage om, at de nævnte problemer ville blive taget op i den kommende trafikplan.

Der er siden dræbt 2 fodgængere på strækningen nord for Taps, og baggrunden for henvendelsen skyldes, at der i efteråret 2006 blev påkørt en knallert (med alvorlig tilskadekomst til følge), ligesom der i øvrigt er sket mange færdselsuheld, både med biler og med svage trafikanter.
Der bliver kørt meget stærkt på strækningen.
Der er selvfølgelig ingen garanti for at en cykelsti/trafiksanering vil hindre uheld i fremtiden, men jeg vil gerne vide, hvornår der gøres noget fra kommunens side.
Et eller andet bør der gøres.


Vedr. fortovet mellem Taps Skole og Koldingvej.

Fortovet er nu igen gravet op i forbindelse med nedlæggelse af fibernet til antenneforeningen.
Fortovet er tidligere gravet op i forbindelse med TREFORS nedlæggelse af fibernet.
Fortovet, som p.t. er skolevej for flere børn, er efterhånden i en miserabel stand, fordi det har været gravet op flere gange, ligesom den sidste opgravning ikke ser ud til at blive afsluttet.
Hvor skal man gå?
Der opfordres til, at fortovene i byen tilses, og at de bliver repareret så hurtigt som muligt.

Skraldespand ved sportspladsen i Taps. (mellem tilskuerbænkene)

Tilskuere til sportsbegivenheder og andre brugere af pladsen har åbenbart svært ved at komme af med deres affald.
Der er derfor brug for, at der bliver opstillet et skraldespandsstativ, og at f.eks. skolens pedel tømmer skraldespanden med jævnlige mellemrum, så det undgås at der ligger affald og flyder på sportspladsen.
Kolding kommune opfordres til, at den bliver opstillet.





”Bypark” for enden af sportspladsen i Taps. (Der ligger nu en byggelegeplads)


Der er tidligere fra Taps Landsbyudviklingsråd, gennem ”landsbypuljen” søgt om støtte til fjernelse af ”Byggeren” og til opførelse af en ”bypark”, men da midlerne her er begrænsede, er ”projektet” i første omgang droppet af økonomiske årsager.

Måske kunne en landskabsarkitekt fra kommunen se på en sådan ”bypark”, der skal bestå af nedlæggelse af byggelegepladsen, en bålplads til f.eks. Sct. Hansbål, et grillhus, borde og bænke, græs på arealet og udnyttelse af en tidligere etableret Petanquebane og således at arealet ned til udløberen af Taps Å (Tobiasgrøften) udnyttes bedst muligt.
Det er så meningen at de forskellige foreninger i byen skal ”spytte i kassen”, ligesom en ansøgning til Friluftsrådet påtænkes afsendt, så de økonomiske rammer for udnyttelse af arealet afholdes uden at kommunens midler bliver berørt.

Oprydning af vandhul ved udløber af Taps Å. (Sønderskovgrøften)

I forbindelse med en nye udstykning af grunde vest for Åbrinken, i udstykningens sydvestlige hjørne, og umiddelbart ved vandløbet, ligger et beskyttet vandhul. Dette vandhul er gennem tidernes løb brugt til ”lodseplads”, hvorfor der ligger meget affald i og omkring vandhullet.
Det opfodres til at vandhullet bliver ryddet op i forbindelse med udstykningen, evt. kunne man overveje om vandet i vandhullet på en eller anden måde bliver udskiftet med vand fra vandløbet, så det ikke helt ”sovser” til.


Jeg er også medlem af Taps Landsbyudviklingsråd, og vi har netop startet møderækken op med et konsulentfirma m.h.p. at lave en udviklingsplan for Taps.
Jeg er derfor godt klar over, at mange af de berørte emner vil blive taget op i dette forum.


Skriftligt svar fra kommunen den 29. maj 2008:
Trafiksanering og cykelsti behandles først i 2009 med den nye trafikplan.
Når reperation af fortovet foretages af udbyderen, vil der ikke ske yderligere fra kommunens side p.gr.a. begrænset økonomi.
Det er ikke nødvendigt med en skraldespand, da den medarbejder der slår græsset også rydder op.
Kolding kommune kan p.gr.a midlerne ikke stille arkitektbistand til rådighed, men er iøvrigt positiv indstillet overfor en "Bypark"-
Oprydning af vandhullet vil fra kommunenens side laves i forbindelse med byggemodningen af de nye grunde.